نوئل یا جشن سال نو؟

نوئل یا جشن سال نو؟

نوئل یا جشن سال نو؟ در فرانسه و دیگر کشورهایی که سال نو رو با تقویم میلادی جشن میگیرن، معمولاً شهرها از اویل دسامبر رنگ و بوی دیگه‌ای دارن. هرجا رو که نگاه کنی درخت‌های کاج رو می‌بینی که به زیبایی تزئین شدن. ویترین مغازه‌ها پر از المان‌های رنگی و پرزرق وبرقه و شهرداری‌ها تمام تلاششون رو می‌کنن که زیبایی‌های شهر رو صد برابر کنن. حتی وقتی میری سوپرمارکت تا خرید کنی، می‌بینی یک قفسه‌ی کامل اضافه شده که تزئینات و چراغ‌های نوئل میفروشن. همه در تکاپوی خرید کادو و تزئین درخت کریسمسشون هستن تا بابانوئل بیاد و کادوهاش رو بذاره زیر درخت کاج.

جشن نوئل با جشن سال نو فرق میکنه؟ این دو جشن در دو روز متفاوت برگزار میشن و یکی‌شون ریشه‌ی مذهبی داره و یکی دیگه مربوط به سال نو میشه. در این مقاله همراه من باشین تا براتون توضیح بدم. همه چیز از شب بیست وچهار دسامبر شروع میشه، یعنی شب تولد حضرت مسیح. این روز برای فرانسوی‌ها خصوصاً افرادی که مذهبی‌تر هستن روز بسیار مهمیه. از اونجایی که بیست و پنج دسامبر هم تعطیل رسمی هست، معمولا فرانسوی‌ها این روز رو در کنار خونواده‌شون میگذرونن، دور هم شام میخورن و بعد هم با هم در نیمه‌ی شب بیست و چهارم یا در واقع اولین دقایق شب بیست و پنجم به کلیسا میرن تا مراسم عشای ربانی یا مس رو به جا بیارن. شام نوئل معمولا بوقلمون سرخ شده همراه با صدف هست و البته که غذای فرانسوی بدون دسر نمیشه. دسر مخصوص این روز «بوش دو نوئل» هست که یک کیک خیلی خوشمزه است. بعد از شام نوبت کادوهاست. همه میرن سمت درخت کریسمس و هرکس کادوی خودش رو بر میداره.

جشن سال نو پنج روز بعد از نوئل یعنی شب اول ژانویه‌ست. از بیست و چهار دسامبر تا اول ژانویه هفته‌ی شادی نام داره، چون اکثراً این هفته رو در کنار خانواده‌ها یا در سفر و تعطیلات هستن. برعکس جشن نوئل که ریشه‌ی مذهبی داره و معمولاً توی خونه و در کنار خانواده‌ها انجام می‌شه، جشن سال نو، ریشه‌ی مذهبی نداره و جوون ترها ترجیح میدن این جشن رو کنار دوست هاشون در کافه، رستوران و خیابون بگذرونن. سی و یک دسامبر، همه در قسمت‌های مهم‌تر شهر جمع میشن و به رقص و پایکووبی می‌پردازن. شهرداری معمولاً کارهای ویژه‌ای مثل رقص نور، کنسرت‌ها رایگان درنظر میگیره. چند دقیقه قبل از اینکه ساعت دوازده شب رو اعلام کنه مردم یکصدا با هم شمارش معکوس رو شروع می‌کنن و درست در نیمه شب، یعنی اولین دقایق یکم ژانویه سال جدید، یکدیگر رو در آغوش میگیرن و برای هم سال خوبی رو آرزو میکنن.

اگر در تعطیلات کریسمس گذرتون به پاریس افتاد، اینو بدونین که دیدن خیابون‌ها و قدم زدن در کوچه‌ها می‌تونه یک بازدید رایگان و هیجان‌انگیز باشه چون حتی معمولی‌ترین خیابون‌ها هم به طرز عجیبی خودنمایی می‌کنن. در ضمن از دیدن مراکز خرید بزرگ مثل گالری لافایت، خیابون شانزه‌لیزه و همچنین «مقشه دونوئل‌ها» که نوشیدنی‌ها و خوراکی‌های معروف فرانسوی داره هم غافل نشین.

تاریخ انتشار: 1403-11-14
0 0 61
گروه تهیه و اجرا :

دیدگاه کاربران

0 دیدگاه
ieltsdaily-logo