پنیر، یکی از خوراکیهای بینظیر و برجسته در فرهنگ غذایی فرانسه است و هر منطقه با توجه به شرایط جغرافیایی و آب و هوایی خود، نوع خاصی از پنیر را تولید میکند که از لحاظ طعم و ویژگیها متفاوت است. در فرهنگ فرانسوی، مصرف پنیر به روشهای مختلفی انجام میشود که با فرهنگ ما بسیار متفاوت است. به عنوان مثال: در این پنیر بیشتر در وعدهی صبحانه مصرف میشود اما در فرانسه معمولاً پس از غذا و قبل از دسر مصرف میشود.
از معروفترین پنیرهای فرانسوی میتوان موارد زیر رو نام برد.
Le camembert, Le roquefort, Le comté, Le cantal, Le reblochon et ...
هر کدام از این پنیرها دارای یک جاذبه خاص و تاریخچه منحصر به فردی هستند که طرفداران زیادی در سراسر جهان دارند.
Le camembert
پنیر کممبرت یکی از مشهورترین پنیرهای فرانسوی است که از شهر کممبرت در نورماندی تولید میشود. شیر مورد استفاده برای تهیه این پنیر از گاوهای نرماندی است که در مرتعهای آزاد پرورش مییابند.
Le roquefort
این پنیر از شهر روکفور در منطقه اوکسیتانی تهیه میشود و از شیر گوسفند ساخته میشود و دارای بافت خمیری و طعم تند و خوشمزه است.
Le comté
این پنیر از منطقه فرانش-کومته تولید میشود و از شیر گاو یا شیر بز تهیه میشود و دارای طعم غنی و عطر مطبوع است.
Le cantal
این پنیر از منطقه آورگن در وسط فرانسه تولید میشود و دارای بافت سفت میباشد.
Le reblochon
از منطقه آلپ فرانسه تولید میشود و از جمله پنیرهای محبوب در این منطقه است.
در این بخش، دربارهی تاریخچه پنیر در فرانسه و همچنین تعدادی از پنیرهای فرانسوی صحبت کردیم.